Om du gillar spel och har flera bra idéer kan du faktiskt skapa egna spel och webbsidor för dessa. Det finns olika verktyg som du kan använda för att bygga själva spelet varav ett exempel är Kohana. Språket Kohana är byggt av öppen källkod och det använder sig av programmeringsspråket PHP5. Du kan bygga exempelvis en spelapp som du sedan kan använda för personligt bruk samt distribuera till allmänheten.

Fördelen med Kohana

En fördel med att bygga internet spel med Kohana är att det är ett relativt enkelt programmeringsspråk som många gånger inte kräver någon konfiguration. Källkoden är designad att snabbt kunna lokalisera eventuella fel eller buggar. Koden förenklar genom att den har ett flertal inbyggda verktyg som HTML, cookies (kakor) och även färdiga formulär. Eftersom det är öppen källkod finns det mycket hjälp att få via nätforum av andra som arbetar med koden.

Hur du ska tänka

Om du vill skapa ett spel är det bra att börja tänka på vilka spel som du själv gillar, varför du gillar spelen och om det finns ytterligare någon annan spelgenre som tilltalar dig. Det kan vara strategispel, skjutspel, bilspel, pussel eller ordspel. Den värld som spelet utspelar sig i kallas för just spelvärld. Du kan också kombinera olika genrer och på så sätt skapa någonting nytt. Undersök också vad andra skulle vilja spela.

Om du vill börja knåpa med Kohana kan du antingen gå en kurs i PHP eller lära dig själv genom att läsa på nätet eller titta på Youtube. Vill du få tips och hjälp finns det olika onlineforum där personer från hela världen delar med sig av sina kunskaper. I forumen kan du inte bara bli tipsad om hur du bygger kod utan också vilka saker som fungerar samt bli inspirerad till spelidéer.